Afdrukken

Maatschappelijk verantwoord

 • Natuur en milieu
 • Het nieuwe werken
 • Stichting autismehuis

Aan MVO wordt door organisaties en de Gemeenschap steeds meer aandacht en belang geschonken. Gericht op de toekomst willen steeds meer organisaties bijdragen aan een betere en leefbaardere wereld.


Ook eDocs digitaal archiveren houdt zich bezig met dit vraagstuk. Digitaal archiveren kan in het algemeen bijdragen aan een schoner en beter milieu. edocs-digitaal-archiveren-groenIn een organisatie waar de digitale workflow optimaal wordt ingezet worden minder afdrukken en nauwelijks kopiën gemaakt. Eenmaal digitaal kan iedereen die dat nodig heeft toegang tot de relevante documenten krijgen zonder dat deze fysiek hoeven te worden gemaakt. De besparing aan papier is daarbij enorm. Ook de lagere behoefte aan kantoormeters omdat er nu eenmaal minder fysieke archieven nodig zijn legt een minder zware druk op de behoefte om natuur om te zetten naar kantoren en archieven.

edocs-thuiswerken-documentbeheerHet nieuwe werken, geinitieerd door de behoefte van medewerkers om hun tijd zelf en beter in te kunnen delen, en de verdeling tussen werk en prive zelf te kunnen maken, neemt enorm in omvang toe. Woon-werkverkeer neemt hierdoor af en de reis- en filetijd kan productief ingezet worden. Een van de belangrijkste randvoorwaarden om thuis en op andere tijden te kunnen werken is de beschikbaarheid van informatie voor de werknemer. Omdat digitale archieven benaderbaar zijn vanuit elke lokatie is de behoefte om dossiers te kopieren niet aanwezig en kan de medewerker beschikken over alle informatie die nodig is om de werkzaamheden doelgericht uit te kunnen voeren.

Om bovenstaande voordelen te kunnen bereiken dient er een inhaalslag plaats te vinden van digitalisering. Pas wanneer de digitale archieven ‘gevuld’ zijn kunnen bovenstaande voordelen bereikt worden. Deze routinematige werkzaamheden leggen een grote druk op de bestaande organisatie. Immers, naast de gewone werkzaamheden moeten de fysieke archieven gescand worden.

edocs-scannen-autismehuiseDocs digitaal archiveren draagt ook daartoe een steentje bij door ondersteuning aan te bieden bij
het digitaliseren van uw fysieke archieven.
Onder de juiste begeleiding kunnen deze werkzaamheden ook uitgevoerd worden door mensen die in de huidige wereld meer aan de kant staan.Sinds enige tijd is eDocs digitaal archivering in samenwerking met Stichting autismehuis in Zwolle bezig om een scanstraat op te zetten. In deze scanstraat worden autistische mensen, onder begeleiding, ingezet om de digitaliseringsslag uit te voeren. Juist de gestructureerde en repeterende manier van werken kan goed passen binnen de mogelijkheden die autistische mensen nodig hebben om zinnig bezig te kunnen zijn. Op deze manier kunnen deze mensen een plek krijgen in onze maatschappij waarin zij ook kunnen meedoen en bij kunnen dragen aan de groei en het welzijn daarvan.
Een goede voorbereiding en begeleiding is daarbij van essentieel belang. Door de samenwerking tussen Stichting autismehuis en eDocs digitaal archiveren kunnen wij mensen een gevoel geven nuttig te zijn.
Meer op www.stichtingautismehuis.nl
Per februari 2012 hebben we het eerste project gestart waarbij een medewerker met autisme wordt ingezet voor het scannen van huisartsenarchieven. De medewerker bleek zo succesvol dat wij hem in juni een dienstverband hebben aangeboden.

Wat zeggen klanten?

 • “Wat ideaal is eDocs toch. Je hoeft niet meer het archief in te duiken om iets op te zoeken. Wij hebben direct alle gegevens bij elkaar.”

  Loonbedrijf Oude Lashof
 • "eDocs is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Informatie valt snel en eenvoudig te achterhalen. eDocs wint van het papierenarchief."

  Vanessa Croes, Pekaar Plastics BV
 • "eDocs is een fijn scan- programma voor onze HAP.
  De informatie wordt snel en overzichtelijk in mappen geplaatst. Het werkt efficiënt."

  Huisartsenpraktijk Dijkhuis, Borne
 • "Sinds we eDocs gebruiken zijn de bureau's leeg en kijken we niet tegen stapels post die nog verwerkt moet worden."

  Huisartsenpraktijk Javaeiland Amsterdam
 • "Wij hier op de praktijk zijn erg tevreden over de samenspel van eDocs met Microhis. De gegevens van eDocs zijn via de patient in Microhis snel  oproepbaar."

  Huisarts J. Miedema, Spijkenisse
 • "We gebruiken eDocs om onze documenten te scannen en archiveren. eDocs is een prettige leverancier, goed te bereiken als er vragen zijn."

  Ingrid Schilder, Ravo Fayat Group
 • "Onze ervaringen met eDocs BV zijn uitstekend. eDocs levert in onze advocatenpraktijk een belangrijke bijdrage aan het dossierbeheer."

  Harry van Schie, Advocatuur
 • "Als je eenmaal gebruik maakt van digitale archivering, merk je wat voor een tijdwinst je hiermee kunt behalen! "

  Landsman en Teune Financieel Raadgevers
 • "Al meer dan 12 jaar maken wij met veel genoegen gebruik van eDocs. Door de handige functionaliteiten is eDocs bij Zorgwerk een succes!"

  Zorgwerk Personeelsdiensten
 • "Ons papieren archief wordt opgeruimd en digitaal verwerkt met eDocs. Een prachtig programma dat uitstekend geïntegreerd is met MicroHis."

  Huisartsenpraktijk Appelscha
 • “Wij gebruiken het programma nu ca. 8 jaar en zijn zeer tevreden. De eenvoud en de zoekmogelijkheden spreken ons erg aan.”

  Lau van Haren Coldstores BV
 • "eDocs BV is een prettige no-nonsens partner. Wij hebben eDocs zien uitgroeien naar een professionele maatwerkoplossing voor elk bedrijf."

  E. Dopierella, Jera-ICT Zelhem