"eDocs is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Informatie valt snel en eenvoudig te achterhalen. eDocs wint van het papierenarchief."
Gebruikscenario's eDocs Zorg
Welke archieven kunnen voor de Zorg worden ingezet?
Patienten archief.
eDocs kan gekoppeld worden aan nagenoeg elke andere applicatie zoals MircoHis, OmniHis, Promedico enzovoorts. Door het archief te koppelen ontstaat een patiëntgerelateerd archief. Dit houdt in dat elk document dat in dit archief opgeslagen wordt automatisch gekoppeld wordt aan de geselecteerde patiënt.
In dit archief kan alles opgeslagen worden wat digitaal is of kan worden. Denk hierbij aan binnengekomen brieven van ziekenhuisspecialisten, e-mails, ecg, Spirometrie, foto’s van huidaandoeningen enz.
Sinds kort kunnen we ook pdf’s die worden aangemaakt door WelchAllyn apparatuur automatisch (dus zonder tussenkomst van menselijke handelingen) archiveren in het dossier van de patiënt en dus koppelen aan het HIS. Veel praktijken hebben nu een of meerdere mappen op de server vol staan met deze meetgegevens.
In geval van Microhis hebben we zelfs een echte integratie. Indien uw assistente een brief, e-mail, foto of wat dan ook sleept in het eDocs dossier, wordt automatisch een link aangemaakt in het Werkblad en indien gewenst, de Correspondentie of Episode. Met de muis kunt u selecteren welke tekst u eventueel mee wilt nemen naar de correspondentie en vanuit MicroHis kunt u met een druk op de knop (Ctrl-F1) direct het juiste dossier oproepen en het geselecteerde document getoond krijgen. Dit geldt voor alle types digitale documenten die u in het archief opneemt.
De dossierkasten die nu nog vol staan met duizenden brieven, groene kaarten enz. kunnen eenvoudig in eDocs worden opgenomen en daarmee ook gekoppeld worden aan MicroHis.
U kunt op inhoud van gescande documenten, maar ook elke ander tekstdocument (e-Mail, Word, pdf etc.), zoeken binnen een dossier maar ook over alle patiënten heen. Zo kunt u in een dossier van 160 pagina’s zoeken op het woord ‘aneurisma’ waarbij eDocs direct aangeeft dat dit woord voorkomt op pagina 10, 60, 84 en 158. Kan het nog eenvoudiger? Dit zoeken kan dus op elk tekstdocument en zelfs op tekstdocumenten die als bijlage aan een e-mail zijn gekoppeld.
Tweede archief met praktijk documenten.
In het tweede archief kunt u alles opslaan van uw praktijk wat niet direct met een specifieke patiënt te maken heeft. Denk hierbij aan blanco aanvraagformulieren, vakliteratuur, brochures van ziektebeelden, administratie, personeelsdossiers en dergelijke. Dat ruimt uw praktijk mooi op. Als u een formulier nodig heeft print u het uit en verder is het netjes digitaal opgeborgen. Ik weet zeker dat u, wanneer u er even over nadenkt, nog veel meer toepassingen weet te bedenken. En bedenk tevens dat u de archiveringssoftware toch al heeft aangeschaft. Dus hoe meer u het gebruikt hoe sneller u uw investering terug verdient.
Uitgangspunt is altijd dat u de investeringen in eDocs, door efficiëntieverbeteringen en ruimtebesparing heel snel terugverdient.